De volgende stap!

november 19th, 2017 Posted by Geen categorie 0 thoughts on “De volgende stap!”

Als ondernemer is het lastig om het richtingsgevoel vast te houden. De veelvuldige berichtgeving in de media over de ontwikkelingen in allerlei delen in de wereld, maakt het lastig om te filteren wat interessant is voor het eigen bedrijf. Ook het leggen van verbanden is complex. Wat betekent de aandacht voor de plastic soep in onze oceanen voor jouw bedrijf? Welke invloed heeft de toename van de gemiddelde leeftijd in Nederland? Binnen welke periode worden huizen voortaan 3D geprint?

Regelmatig zal de ondernemer afstand moeten nemen van zijn dagelijkse (operationele) activiteiten en na moeten gaan welke kansen dergelijke ontwikkelingen bieden. In het ergste geval kan een plotselinge wijziging in overheidsoptreden of een fusie tussen klanten, het bestaan van het bedrijf ernstig bedreigen. De ondernemer dient daarom regelmatig te filosoferen over wat die ontwikkelingen op korte en lange termijn betekenen en op welke wijze het bedrijf erop kan inspelen.

Veel bedrijfseigenaren hebben daarvoor reeds een Raad van Advies ingesteld. Een orgaan waarin niet gesproken wordt over operationele knelpunten (welke toch vooral in veel directie/MT-vergaderingen de boventoon voeren), maar gekeken wordt naar de verdere toekomst. Elke ondernemer zou meerdere keren per jaar zijn voeten eens onder tafel moeten steken bij een Raad van Advies welke met kennis van het bedrijf de ruimte neemt om over toekomstige kansen te praten.

VIRAAD heeft de ervaring om bij bedrijven een Raad van Advies te selecteren en te laten functioneren. Zo kiest de ondernemer voor een gezonde ontwikkeling van zijn bedrijf in een steeds complexere omgeving. Eens zal de intuïtie van de ondernemer zelf alleen onvoldoende blijken te zijn om de volgende stap met het bedrijf te kunnen maken.

Ook geïnteresseerd in een basis voor een gezonde toekomst?

Neem contact op met VIRAAD.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *