Raad van Advies de logische vervolgstap

november 22nd, 2017 Posted by Viraad 0 thoughts on “Raad van Advies de logische vervolgstap”

Menig ondernemer is vanuit ‘de schuur’ met het bedrijf gestart en heeft snel het bestaansrecht opgebouwd.  De ondernemer pioniert jaren daarna nog zelf met de hulp van familie of bekenden.

Regelmatig valt me daarbij op dat de selectie van deze kring van deskundigen meer berust op toevalligheden (familie- of zakenrelatie) dan op werkelijke inbreng van expertise. Niet voor het eerst bemerkt menige ondernemer dat zijn kring van deskundigen hun plafond bereikt hebben en niet meer met de ondernemer/onderneming mee kunnen groeien.

Als dan ook de ondernemer nog eens bedolven is onder de operationele zaken, wordt er weinig meer gekeken naar de keuzes waar ondernemer en bedrijf in de toekomst voor staan. De ondernemer bevindt zich eenzaam aan de top en wordt in veel gevallen ook nauwelijks gewezen op zijn plicht om de strategie uit te zetten. Sterker nog de kring van deskundigen spreekt de ondernemer niet eens meer tegen.

In dergelijke gevallen is in de volgende bedrijfsfase het instellen van een Raad van Advies verstandig. De ondernemer dient zich te omringen met nieuwe deskundigen die kennis nemen van zijn bedrijf en de toekomstige ambities van de ondernemer. Een aantal keren per jaar neemt de ondernemer met deze Raad zijn resultaten en plannen door. De Raad zal de ondernemer actief bevragen en adviseren, zodat de ondernemer enerzijds periodiek actief tijd besteedt aan de eigen strategische keuzes en anderzijds deze toetst aan de mening van een groep deskundigen die kijk hebben op de ontwikkelingen van dat moment.

VIRAAD heeft ondernemer geholpen om leden van een Raad van Advies te selecteren en vergaderingen van deze van grote waarde te laten zijn. Daar gaat het immers om.

Ook geinteresseerd in wat een Raad van Advies voor u kan betekenen? Neem contact op met VIRAAD.

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *